Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Signify намали наполовина емисиите си на парникови газове от 2019 г.

27.03.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Signify съобщи, че е редуцирала наполовина емисиите на парникови газове от дейността си от 2019 г. насам, постигайки общо намаление от 334 млн. т въглеродни емисии, което е повече от изискваното ниво за постигане на целта на Парижкото споразумение за климата за задържане на глобалното затопляне до 1,5°C. През 2023 г. компанията обяви данни за емисиите на парникови газове от цялата си верига на стойността, включително от обхват 3, като отчете намаление от 22% през същата година.

"Постигането на обосновано уверение за нашите емисии на парникови газове в цялата верига на стойността, включително от обхват 3, е безпрецедентно постижение за многонационална производствена компания като Signify с десетки хиляди продукти в портфолиото си. С точни данни за емисиите на продуктово ниво насърчаваме прозрачността за екологичното си въздействие и позволяваме на клиентите ни да правят информиран избор в подкрепа на целите им за устойчивост", коментира главният изпълнителен директор на Signify Ерик Рондолат.

Целите са заложени в програмата за устойчивост на компанията "По-светъл живот. По-добър свят 2025", обявена през 2020 г. Програмата е съобразена с целите за устойчивост на ООН и цели да удвои положителното влияние върху околната среда и обществото на Signify до края на 2025 г. Като част от програмата, компанията редуцира емисиите си двойно по-бързо от изкисваното от Парижкото споразумение за климата. Тя също така се задължава да удвои кръговите си приходи до 32% и броя на жените на лидерски позиции до 34% до края на 2025 г.

"Устойчивото лидерство означава да показвате пътя. Ние използваме 100% възобновяема електроенергия от 2020 г. и редуцирахме оперативните си емисии с 31% от 2019 г. и със 77% от 2010 г. В допълнение към тези постижения в намаляването на емисиите, напредваме с целите ни за кръгови приходи, които в момента достигат една трета от приходите на Signify", посочи Морис Лушилдер, ръководител устойчивост в Signify. "Това показва какво можем да постигнем с една цел и една стратегия, която е напълно съобразена с устойчивостта. Гордеем се с тези постижения, но знаем, че трябва да направим повече и се ангажираме да продължим и да действаме по-бързо в следващите години", допълни Лушилдер.

     
Източник: Signify

Ключови думи: Signify   въглеродни емисии   кръгова икономика  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...