Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Signify публикува над 2000 екологични декларации за над 70 000 продуктови варианта

17.04.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Signify обяви, че ще сподели данни за влиянието върху околната среда на всеки един от продуктите си. Компанията вече публикува над 2000 екологични продуктови декларации (EPD), отнасящи се за над 70 000 продуктови варианта, предлагани по света.
 
"Общини, бизнеси и потребители усилено търсят бързи, ефективни начини да редуцират екологичния си отпечатък. С оглед на това, че на осветлението се падат 12% от световното електропотребление и 5% от световните въглеродни емисии, преходът към енергийноефективно LED осветление може значително да намали световната консумация на електрическа енергия", коментират от Signify.
 
Екологичните продуктови декларации определят количествено екологичния отпечатък на продукта през целия му жизнен цикъл, позволявайки сравнение с подобни продукти и давайки възможност на потребителите да вземат информирано решение за инвестициите си в осветление.
 
Освен осигуряване на по-голяма прозрачност за потребителите, декларациите стимулират създаването на доказуемо устойчиви иновации в Signify, отбелязват от компанията, като поясняват, че EPD дава количествена информация за отпечатъка на продукта, която може да се използва като отправна точка за по-нататъшни подобрения в следващите му генерации.
 
"Signify се стреми да превърне нисковъглеродното бъдеще в реалност, предлагайки на бизнеса, градовете и потребителите енергийноефективни продукти, системи и услуги, които могат да намалят глобалното електропотребление за осветление с над една трета. Осигуряването на прозрачност за екологичния отпечатък на нашите продукти дава на клиентите ни информацията, от която се нуждаят, за да вземат информирани решения, независимо дали осветяват градове, офиси или домовете си, както и да ни помагат да постигнем нашите собствени цели за устойчивост", заяви Морис Лушилдер, глобален ръководител за устойчивост в Signify.

     
Източник: Signify

Ключови думи: Signify   устойчивост   екологичен отпечатък  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...