Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Нови соларни лампи осветяват парк "Н. Й. Вапцаров" в Димитровград

07.05.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Приключи обновяването на осветлението в парк "Н. Й. Вапцаров" в Димитровград. На мястото на старите осветителни тела бяха монтирани 60 енергоспестяващи соларни лампи. Подмяната се реализира от община Димитровград в рамките на проект "Повишаване на способността на общините Димитровград, Любимец и Златоград да намалят емисиите на парникови газове и да се адаптират към променящия се климат", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 - 2021 г. по програма "Опазване на околната среда и климатични промени".

Резултатите по проекта бяха представени на пресконференция от кмета на Димитровград Иво Димов и Константин Константинов от Сдружение "Фабрика за екологични инициативи" – една от неправителствените организации партньори по проекта.

Общата стойност на извършените дейности в трите общини възлиза на 1 025 612,75 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е в размер на 968 273,60 лв. Партньори на Димитровград от българска страна са общините Златоград и Любимец, Сдружение "Фабрика за екологични инициативи" и Клуб "Икономика 2000". От норвежка страна партньор е IOWA.

На място в парка кметът Иво Димов показа новите соларни лампи и сподели, че община Димитровград е започнала дейности по изграждане на нова детска площадка с екологични материали, финансирана със собствени средства, като наред с това предстоят и още два проекта, в резултат на които ще бъде реализиран цялостен ремонт на парк "Н. Й. Вапцаров" и съществуващия зоокът към него. Дарение от нови каменни пейки направи компанията Язаки.

     
Източник: Община Димитровград

Ключови думи: соларно осветление   парково осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...