Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Стартира модернизацията на уличното осветление в Монтана, Правец и Асеновград

03.07.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

В края на юни т. г. общините Монтана, Правец и Асеновград обявиха старта на изпълнението на проекти за модернизация на системите за улично осветление на своя територия.

Правец

В община Правец предстои да бъдат подменени над 2600 освтителни тела с нови LED лампи. Проектът включва още окабеляване и монтаж на 69 нови електрически табла.

След завършването на проекта съвременна дигитална система с цифрово управление ще следи за натоварването във всяка една точка от системата на уличното осветление и ще сигнализира при нередности.

Целта на модернизацията е да се намалят разходите на Общината за улично осветление и поддръжка и да се редуцира отделянето на опасни вещества в околната среда.

Асеновград

В община Асеновград започва подмяната на 1747 стари натриеви осветителни тела с нови LED лампи. Ще бъдат монтирани и 128 нови електрически табла за улично осветление, които имат вградени компоненти за системи за управление и мониторинг. Проектът не включва пдомяна на парковото осветление.

Проектът предвижда и въвеждане на иновативна система за димиране, като силата на осветлението ще се задава спрямо интензивността на автомобилния трафик.

Финансирането от 1 078 679,20 лв. е осигурено по процедура "Подкрепа за енергийноефективни системи за улично осветление" от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Дейностите по проекта следва да бъдат извършени през август и септември т. г.

Целта на проекта е не само да се осигури по-добро улично осветление, но и да се повиши енергийната му ефективност и да се намали консумацията на електроенергия. Това ще доведе до по-ниски разходи за електричество и поддръжка и по-малко отделени емисии на парникови газове в атмосферата.

Монтана

Близо 2000 нови енергоспестяващи осветители и пет фотоволтаични панела ще бъдат монтирани в Монтана. Инвестицията е на стойност 926 503 лв., от които 901 100 лв. са безвъзмездно финансиране по НПВУ.

Проектът предвижда и въвеждане на нова интелигентна система за управление и наблюдение на уличното осветление.

"Ще направим всичко възможно да приключим модернизацията на външното осветление преди края на годината", заяви кметът на Монтана Златко Живков. "Това е от изключителна важност, за да коменсираме увеличаването на цените на тока, а от тях и разходите на Общината."

През последните години в града са подменени близо 16 000 осветителни тела. Чрез новия проект ще се подменят и останалите стари 1730 натриеви лампи. Реконструкцията на системата за улично осветление обхваща около 40 улици в града, като това е първият етап, посочи кметът Живков.

     
Източник: TLL Media; Снимка: Община Правец

Ключови думи: улично осветление   НПВУ   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...