Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

С над 107 млн. лв. ще се финансира модернизацията на уличното осветление в 83 общини

08.07.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

83 общини ще получат общо 107 558 870 лв. в рамките на втората покана за финансова подкрепа за енергийноефективни системи за улично осветление по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), съобщиха от Министерството на енергетиката.

"Поехме ангажимент към общините до края на месец юни документацията да бъде разгледана и допуснатите проекти да бъдат класирани", припомни енергийният министър Владимир Малинов. Предстои в най-кратки срокове след преглед на необходимите документи, да бъдат сключени договорите. Срокът за изпълнение на проектите е до 15 месеца след подписване на договорите.

От МЕ припомнят, че с изпълнението на проектите следва да се постигне минимум 30% спестяване на електроенергия. Спестените по този начин общински разходи ще се пренасочат към различни социални дейности. Инвестициите целят също така намаляване на вредните емисии и подобряване на управлението на енергопотребление, наред с внедряване на нови технологии в системите за улично осветление.

В проектните предложения се предвижда внедряване на системи за мониторинг на енергопотреблението и за автоматично управление на осветлението. Голяма част от общините са предвидили и въвеждане на възобновяем енергиен източник и като част от техническите решения включват изграждане на собствена фотоволтаична централа с батерия за нуждите на системата за външно изкуствено осветление.

     
Източник: МЕ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МЕ   улично осветление   НПВУ  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...