Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Light+Building 2012 ще се проведе от 15 до 20 април

15.04.2012   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Площите за водещото изложение в областта на архитектурата и технологиите Light+Building 2012 са почти запълнени. Това стана ясно по време на провелата се пресконференция на 18 октомври т. г. във Виена, Австрия. На нея присъстваха журналисти – представители на страните от Централна и Източна Европа – Австрия, Словения, Чехия, Сърбия, Румъния, България. В рамките на медийното мероприятие станаха ясни датите на международното изложение - от 15 до 20 април 2012 година във Франкфурт на Майн, Германия.

Акцент ще бъде енергийната ефективност
„Основен акцент в предстоящото издание на Light+Building ще бъде енергийната ефективност и интелигентните мрежи”, съобщи д-р Михаел Щурм, директор Маркетинг и комуникации Технически панаири на Messe Frankfurt. „Енергийната ефективност е основополагаща както за новата енергийна парадигма, така и за търсенето на нови мрежови решения. Освен това осигурява по-голям комфорт и безопасност. Посетителите ще могат да се запознаят с технологиите, които са готови за приложение, осигурявайки защита за околната среда”, коментира той.

Д-р Щурм представи водещите тенденции за 2012 година, сред които са иновативният дизайн, новите стандарти в LED технологиите, както и интелигентните системи.
В своята презентация д-р Михаел Щурм посочи и областите, в които заинтересованите ще имат възможност да видят последни технологични решения през идния месец април. Това са: техническо осветление и лампи, градско осветление, дизайнерски решения в областта на осветлението, декоративно осветление за дома и обществените сгради, LED технологии, компоненти за осветителни тела. Новости ще бъдат представени и в областта на сградните системи и електроинсталациите, фасилити мениджмънт, софтуерни решения за цялостното функциониране на дадена сграда.
Друг важен аспект, наред с разглеждането на сградите като източник на зелена енергия, свързано с намирането на решения за интегрирано сградно планиране, ще бъде дигитализацията на осветлението и сградите като цяло. „Това предоставя възможности в посока на осигуряването на по-голям комфорт, различен дизайн и осигуряване на безопасността в домове, офиси, магазини и публични места, като едновременно с това се постига редуцирането на енергийната консумация”, разказа д-р Щурм.

Изложбените площи са почти заети
В предстоящото издание на изложението ще вземат участие около 2100 изложители (колкото и през 2010 година), представители на повече от 50 страни, които ще покажат на посетителите водещите си решения в областта на осветлението, електроинженерството, както и тези за жилищна и сградна автоматизация. Очаква се и заетите площи да са близки до тези през 2010 година, т. е. 240 000 кв. м.
Изложението Light+Building 2012 очаква над 183 000 посетители от повече от 150 страни. „Готови сме да окажем съдействие на всички български компании, заинтересовани от предстоящото събитие”, заяви представителят на Frankfurt Messe в Германо-Българска индустриално-търговска камара г-жа Татяна Делчева.

Богата допълнителна програма
Light+Building 2012 ще бъде съпроводено от богата допълнителна програма от конгрес, лекции и презентации. Очаква се паралелно с изложението да се проведе светлинно шоу в града. Освен това, за всички участници и посетители са осигурени мултимедийни услуги. Новост сред тях са приложенията Light+Building за всички модели смартфони, които ще са достъпни 3 месеца преди провеждането на изложението. Друга форма за информация е регулярният бюлетин за посетители.

     
Източник: ТД Инсталации; снимки: Light+Building

Ключови думи: Light+Building   осветление   енергийна ефективност   LED  

Област: бизнес  

Лумекс Лайтинг
Подобни статии
NEON 10

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...