Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Изследователи създадоха естествено осветление със светодиоди

20.02.2012   |   Технологии
 

Немски инженери от института Фраунхофер използваха светодиоди, за да пресъздадат естествени условия на осветеност в офисна сграда. Благодарение на новата технология тавана на офиса се трансформира в ярко осветено небе, което излъчва мека светлина.

По този начин учените са в състояние успешно да имитират красотата на природните условия на осветеност, което според тях би могло да  подобри производителността и настроението на служителите. "Системата използва стотици светодиоди, за да генерира най-различни природни картини. Всяка плочка се състои от 288 светодиоди. На около 30 см под светодиодите е разположен филм-дифузер в матово бяло, който  гарантира, че отделните точки на светлината не се възприемат като такива, а като цялостна картина.

Чрез използване на червени, сини, зелени и бели светодиоди, учените са в състояние да пресъздадат пълния спектър на светлината, който включва повече от 16 милиона различни нюанси. За разлика от луминесцентно осветление, което традиционно се използва в много офис сгради, светодиодите са високоефективни, и се нуждаят от значително по-малко електричество, за да работят", заявиха учените.

     
Източник: Sylvania

Ключови думи: светодиоди   офис   естествено осветление  

Област: бизнес  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...