Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Търси се одитор за уличното осветление в Бургас

Община Бургас възлага обществена поръчка за изготвяне на енергиен одит на осветлението в няколко квартала и жилищни комплекси на града. Този одит е необходимо условие общината да кандидатства за финансирате от международен фонд „Козлодуй”, с цел подобряване на енергийната ефективност на уличното осветление на града, както и за намаляване на експлоатационните разходи.

Анализът от направено през 2008 г. обследване за енергийна ефективност показва, че съществуващото улично осветление не изпълнява необходимите санитарно-хигиенни норми на осветеност, не отговаря на изискванията на действащите стандарти, и има твърде високи икономически разходи. В потвърждение на тези изводи са направении предписания за подобряване на ефективността и реализиране на икономии от експлоатацията на уличното осветление.
 
За реализацията на тези мерки общината търси финансиране, за което се изисква предварителен енергиен одит на съществуващото осветление. Одитът ще се проведе на два етапа: Лот 1 – одит на квартал „Меден Рудник“ със срок на изпълнение – 21 март 2012 г., и Лот 2 – одит на кварталите „Победа" и „Акации", както и на комплексите „Братя Миладинови", „Лазур", „Зорница", „Славейков", „Изгрев" и „Възраждане", със срок на изпълнение до 30.05.2012 г.

     
Източник: Община Бургас

Ключови думи: осветление   енергийна ефективност   енергиен одит  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Обществени поръчки/Търгове

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...