Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Европейски експерти оценяват осветлението в столицата

12.03.2012   |   Събитията
 

В края на месец февруари т.г. европейски експерти в областта на публичното осветление посетиха столицата ни с цел оценка на състоянието на осветлението, като част от проекта „Стратегии за публично осветление за устойчиви градски пространства”. Гостите от градовете-партньори, по проекта ПЛЮС, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, се запознаха с действащите практики  по отношение на осветлението в града, на чиято база изготвиха доклад с препоръки за оптимизирането и модернизирането им.

Те отбелязаха, че у нас има значителен годишен бюджет за осветление, с правилното структуриране на който могат да се постигнат бързо видими подобрения. Част от мерките за оптимизация включват намаляване на консумацията на енергия в осветлението, посредством смяната на старите лампи с нови по-енергийноефективни, както и употребата на възобновяемите енергийни източници. Оптимизиране на консумираната енергия би могло да се постигне и с изключване на част от осветителите на двойни или тройни стълбове.

Препоръчва се и подмяната на старите осветителни тела с нови натриеви лампи под високо налягане, както и  смяната на всички сферични и живачни осветители с по-съвременни източници. "Поддръжката на уличното осветление трябва да е гъвкава, с възможност за включване на нови осветителни схеми. София се нуждае и от намаляване на светлинното замърсяване и повишаване на безопасността, чрез подобрение на осветлението на критични точки", заявиха в заключение експертите.

     
Източник: Асоциация за развитие на София

Ключови думи: улично осветление   живачни осветители   натриеви лампи   осветителни схеми  

Област: Събития  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...