Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Фонд Козлодуй стартира набирането на проекти за финансиране

19.03.2012   |   Бизнес
 

Стартира набирането на проекти за финансиране по линия на Международен фонд "Козлодуй". Според предварителните заявки най-голям е интересът на общините към енергийно обновяване на сгради, като 124 общини кандидатстват за обновяването на 894 сгради. Същевременно 30 общини проявяват интерес към подмяна на уличното осветление с енергоефективно. Предвижда се 100% грантово финансиране на мерки за внедряване на енергийноефективно общинско улично осветление, като проектът на всяка община не трябва да надвишава 4 млн. евро.

Допустимите проекти са групирани в шест мерки, свързани с високоприоритетни проекти в секторите: електроенергетика, топлоенергетика и газоснабдяване; повишаване на енергийната ефективност в сгради 100% общинска или държавна собственост; енергийноефективно общинско улично осветление; подобряване на енергийната ефективност на електроснабдяването и топлоснабдяването.

Общият  бюджет е 109,5 млн. евро безвъзмездна помощ, като управлението и усвояването им ще се следи от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Постъпилите до 31 март 2012 г. предложения, ще бъдат оценени и класирани на първи тур, а ако има неизползван ресурс ще бъдат одобрени проекти и на второ класиране.

Договорите ще бъдат възложени след провеждане на процедури по правилата на ЕБВР. Недопустими по всички шест мерки са проекти, чието изпълнение е започнало преди подписването на грантово споразумение, както и проекти, които не могат да бъдат осъществени до 2016 г.

     
Източник: Анима

Ключови думи: фонд Козлодуй   улично освететление   енергийна ефектвност  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПроектиПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеБизнесОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...