Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Столична община ще извърши енергийно обследване на уличното осветление

30.03.2012   |   Проекти
 

Столична община възложи изготвянето на енергийно обследване на уличното осветление и разработи апликационна форма по Проектна линия за финансиране и съфинансиране от Международен фонд Козлодуй.

Основната цел на проекта, с който Столичната община кандидатства, е реализация на пакет от технически мерки, водещи до намаляване на разходите за електроенергия на уличното осветление в широкия център на София, булевард Цариградско шосе, жилищните комплекси Дружба 1 и 2, Овча купел, както и в Банкя.

Проектът за енергийна ефективност има за цел да оптимизира работата на уличното осветление и включва подмяна на съществуващите улични осветителни уредби с натриеви лампи с високо налягане, живачни лампи с високо налягане и компактни луминисцентни лампи с нови енергоефективни светодиодни осветителни уредби, съобщават от общината.

Като резултат от прилагането на енергоспестяващите мерки ще бъдат реализирани финансови икономии от електрическа енергия в размер на близо 774 хил. лв. годишно и около 364 хил. лв. за поддръжка и ремонт.

     
Източник: Столична община; снимка: sxc.hu

Ключови думи: осветление   енергетика   енергийна ефективност   електроенергия  

Област: Проекти  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиПроектиПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеБизнесОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...