Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

OPEL създаде интелигентни LED-базирани фарове

05.04.2012   |   Технологии
 

Автомобилният концерн OPEL разработи нова технология за предните фарове на автомобилите, която осигурява безопасно нощно пътуване. Новата система интелигентно се приспособява към промяната в светлините и предотвратява заслепяването на шофьорите в насрещното движение. Системата включва LED матрица и предна камера, поставена между предното стъкло и огледалото за обратно виждане.

За разлика от стандартните предни фарове, новият модел работи на пълна мощност, което е еквивалентно на дългите стандартни светлини. В характеристиките на фаровете е и автоматичното превключване между отделните светлинни режими, според промените в движението.

Всяко от светлинните устройства включва четири елемента с по четири светлоизточника, които могат да бъдат контролирани индивидуално, като в резултат се получават 16 различни комбинации и 256 нива на осветеност. „Преходът между отделните нива става постепенно и плавно, почти незабележимо от водача. Устройството няма механични части и процеса на пренасочване се извършва по-бързо, отколкото би могъл да се направи ръчно”, твърдят от OPEL.

Една от причините за бързата реакция са внедрените светодиодни източници. LED устройствата не само реагират бързо, но също така са и значително по-енергийноефективни. В сравнение със стандартните халогенни фарове, те консумират само половината от необходимата мощност. От OPEL планират концепцията постепенно да бъде внедрена във всички нови автомобили.

     
Източник: electronics-eetimes.com

Ключови думи: OPEL   фарове   светлини   осветление   LED  

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПроектиПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеБизнесОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...