Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Варна инвестира 14 млн. в осветление

Община Варна търси фирми за техническа поддръжка и ремонтно-възстановителни работи на уличното и парковото осветление. Прогнозната стойност на обявената за целта обществена поръчка възлиза на 11,9 млн. лв. без ДДС (14,3 млн.лв с ДДС). Средствата трябва да обезпечат осветлението на града и околните села до края на 2014 г.

Най-голяма част от средствата – 2,2 млн. лв., са предвидени за изграждане и поддръжка на декоративно и архитектурно осветление на редица сгради и паметници на територията на Варна като Катедралата, Операта, Часовника на централния площад, сградите на Окръжния съд и на община Варна, Археологическия музей, входа на Морската градина и околното пространство, Аспаруховия мост и др.

Други 2,2 млн. лв. са предвидени за ремонти на уличните стълбове, на кабелите и лампите, включително и в пешеходните и автомобилните подлези в най-големия район на града - „Приморски“. В „Одесос“ за целта са заложени 2 млн. лв., а за „Владиславово“ - 1,9 млн. лв. Тази сума обаче трябва да покрие и разходите по поддръжката на осветлението в селата Тополи и Казашко. На 1,8 млн. лв. са оценени необходимите разходи за ремонт на уличните лампи в „Младост“ и Каменар. Същата сума ще трябва да бъде вложена и в осветлението на район „Аспарухово“, който пък върви в комплект със селата Константиново и Звездица.

Фирмите, които кандидатстват за обществената поръчка, могат да получат документи за участие в процедурата до 19 май. Офертите ще бъдат отворени в края на следващия месец.

     
Източник: moreto.net

Ключови думи: кабели   лампи   улично осветление   парково осветление   декоративно осветление   архитектурно осветление  

Област: Обществени поръчки  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Обществени поръчки/Търгове

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПредстоящоБизнесПроектиРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...