Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips осветява Емпайър стейт билдинг

10.05.2012   |   Проекти
 

Емблематичната за Ню Йорк сграда Емпайър стейт билдинг ще смени традиционното си осветление с иновативни LED тела, доставени от Philips. Компанията е разработила уникална осветителна система, която в реално време ще сменя различни светлинни сцени върху фасадата на сградата.

Освен високата степен на управление и контрол над осветлението новата система предоставя големи възможности за избор на дизайн и подчертава архитектурните особености на Емпайър стейт билдинг.

От години под светлините на сградата се честват множество обществени и културни събития. Традицията започва през 1932 г., когато обикновен прожектор е използван при обявяването на Франклин Рузвелт за презединт на САЩ. По повод на двестагодишнината на страната в сградата са инсталирани цветни прожектори, които я осветяват през нощта в червено, бяло и синьо.

Philips ще замени традиционните осветителни тела със светодиоди. Внедрената нова компютъризирана система ще позволи избор на безкрайни светлинни комбинации с палитра от над 16 млн. цвята, включително и трудни за постигане пастелни цветове. Сегашната система разполага с палитра от 10 цвята и екип, който няколко часа трябва да сменя близо 400-те инсталирани осветителни тела.

Очаква се, че инсталирането на новата осветителна система ще приключи през септември т.г.

     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   сградно осветление   LED  

Област: Проекти  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...