Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Цените на LED лампите ще се запазят и дори ще се увеличат нивата си през следващите месеци

17.05.2012   |   Бизнес
 

Спадът в цените на LED крушките в световен мащаб не е продължил през март, сочат данните от ново изследванe на пазара, проведено от компанията за проучвания LEDinside. Средната цена, на която се продават 40-ватови светодиодни крушки, се е покачила с почти 7% благодарение главно на Япония и Великобритания. От друга страна, цената на 60-ватовите еквиваленти е спаднала с 1,6% през март до 33 щатски долара.

Цените в целия свят с изключение на САЩ са спрели да варират през март, а цените в някои региони дори са отскочили сериозно.

Цената на 40-ватовата крушка отново е стигнала 21 долара през март основно заради високите цени на продукти с нови функции като широк ъгъл на лъча и автоматичен сензор. Освен в Япония цената на долара в цял свят се понижи, което е довело до нарастване - 5% в Корея и 6% в Германия за сметка на 2% ръст в САЩ.

Цената на 60-ватовите светодиодни крушки през март е продължила да спада, но само с 1,6%, което показва, че тенденцията може да бъде преодоляна, смятат анализаторите на LEDinside.

Конкуренцията в САЩ се е увеличила, което е допринесло за най-съществения спад - средната цена в САЩ е стигнала 25,6 долара, което е най-ниска стойност в цял свят. От друга страна, зарада намалението на цената на долара и ръста в цената на продуктите, Корея и Великобритания бележат лек спад през март.

Експертите смятат, че с все по-широкото разпространение на продукти с висока енергийна ефективност цената на светодиодните крушки ще се запази или че дори ще се увеличи през следващите месеци.

     
Източник: LEDinside

Ключови думи: светодиоди   LED   крушки  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПроектиПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеБизнесОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...