Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

LED осветлението ще доведе до свиване в стойността на общия пазар

21.05.2012   |   Бизнес
 

До 2021 г. приходите от LED лампи в търговския сектор ще се увеличат с 8,5% до 2,5 млрд. щатски долара, като общият пазар за търговско осветление ще отбележи своя връх през 2012 г. с 54 млрд., а през следващито десетилетие ще спадне до 30 млрд. долара през 2021 г, се твърди в ново проучване на анализаторската компания Pike Research. Тя прогнозира, че намаляващите цени на LED осветлението и увеличаващия се живот на лампите ще свие стойността на общия пазар.

"Трудно е да си представим, че в днешния свят технологията няма да победи традицията. Пазарът на търговско осветление ще се трансформира през следващите 10 години, което ще доведе до значителен спад в директните печалби от продажби. Производителите на осветителни тела и техните партньори във веригата ще трябва да разчитат на управлението и услугите, за да компенсират загубите в този процес", коментират от Pike Research.

В глобален план тенденцията към ценова ефективност е силно свързана с икономическите и инфраструктурните условия. Докато Европа и Азия са отворени към правителствени програми за ограничаване на потреблението, САЩ са силно фрагментирани заради отделните щатски политики и различните цени на електричеството. Голяма част от Африка, Средния изток, Южна Америка и части от Азия работят за развитието на подходяща инфраструктура, но изостават по отношение на ефективността на търговското осветление.

Според доклада на Pike Research основните фактори, които влияят върху тенденцията за енергийно ефективно осветление, са енергийните политики, субсидиите, сертификатите за екологично/устойчиво развитие, доставките на суровини, геополитическите влияния в развитите и развиващите се страни и др.

Част от изследването може да изтеглите безплатно от сайта на компанията.

     
Източник: Pike Research

Ключови думи: LED   светодиоди   енергийна ефективност  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПредстоящоБизнесПроектиРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...