Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Honeywell насърчава предприятията за преминаване към LED осветление

26.06.2012   |   Бизнес
 

Honeywell започна да предлага консултации в областта на LED осветлението, които имат за цел да стимулират преминаването на предприятията към светодиодни технологии.

Осветлението представлява средно 21% от общите разходи за енергия на сградите, а преминаването към LED може да бъде една от най-важните стъпки към енергийна ефективност, смятат от компанията. По техни изчисления спестяванията могат да стигнат до 60%, ако сравняваме 23-ватова светодиодна лампа с типична флуоресцентна от 58 вата.

Honeywell предлага консултации, проучвания на място, разработване на схеми за осветление, точни изчисления за спестените разходи, пробни инсталации и др.

"Смята се, че LED технологията ще доминира на пазара на осветление към 2015 г., но това трябва да се случи по-рано. В момента около две трети от осветлението е базирано на по-стари, енергийно неефективни технологии, създадени преди 1970 г.", коментира Джон Стори, директор на глобалния бизнес с осветление на Honeywell.

Със своя значително по-дълъг живот от 60 000 ч. в сравнение с традиционните флуоресцентни тръби, които издържат 10-15 000 ч., както и с по-широкия оптимален температурен диапазон, LED осветлението е далеч по-ефективно. Според Международната агенция по енергетика (IEA) преминаването към светодиодно осветление в световен мащаб може да спести потребление на енергия за осветление с 40%.

В новия си сайт (led.honeywell.com)  Honeywell предлага калкулатор, с който всеки желаещ може лесно да изчисли колко ще спести от замяната на флуоресцентно с LED осветление.

     
Източник: Honeywell

Ключови думи: Honeywell   LED   светодиоди  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...