Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Osram постави рекорд за температурна стабилност при OLED

06.07.2012   |   Технологии
 

Osram представи нова концепция за органични светодиоди (OLED) с приложение в автомобилната промишленост. Проектът е разработен в сътрудничество с UnternehmerTUM, център за иновации и бизнес развитие към Технически университет Мюнхен.

Иновативната OLED разработка е в състояние да издържи на температури до 85 градуса по Целзий в продължение на няколкостотин часа. "Най-голямото предизвикателство при разработването на органични светодиоди за приложение в автомобилната индустрия, е температурна стабилност. За да са подходящи за ползване в автомобили, органичните светодиоди трябва да отговарят на спецификациите на производителя. В задните светлини, например, те трябва да издържат на температурни пикове до 85 градуса по Целзий или още по-високи. Когато първите OLED продукти за осветление бяха въведени преди почти три години, те се оказаха устойчиви на висока температура за не повече от 02:58 часа. С новата ни разработка успяхме да надминем тази температурна устойчивост стократно и ще продължим да полагаме усилия за подобрение на досегашния ни рекорд", заявиха от Osram.

"Светлината става все по-важен фактор в автомобилния дизайн. Докато преди няколко години, производителите подчертаваха главно значението на формата на автомобила, напоследък почти всяка марка има свой отличителен "светлинен облик", изграден на базата на светодиоди. Вече всеки втори нов автомобил е оборудван с Osram светодиоди", заявиха от Osram.

От компанията очакват следваща стъпка в тази посока да бъде по-масовото приложение на OLED технологията. "OLED модулите са източници на дифузна светлина. Голяма част от осветителните приложения в автомобилите изискват точно такъв тип светлина - на таблото, задните светлини, вътрешното осветление и др", коментираха от компанията.

     
Източник: Osram

Ключови думи: Osram   OLED   органични светодиоди   автомобили  

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПредстоящоБизнесПроектиРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...