Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

НСОРБ организира форум за осветление и устойчиво развитие

09.07.2012   |   Събитията
 

На 5 юли Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) проведе Национален форум "Управление на енергията на местно ниво" в партньорство с Черноморски изследователски енергиен център. Събитието се състоя в х-л "Ростов на Дон" в гр. Плевен.

В първата сесия на форума представителите на общините се запознаха със съвременните ефективни технологии на адаптивното улично осветление, ползите от прилагането им, както и с ролята на общините при контрола, проектирането и експлоатацията им. Сред дискутираните теми бяха: "Перспективи за развитие на уличното осветление в общините", "Адаптивно осветление – нова прогресивна технология за модерно и енергоефективно улично осветление", "Контрол на проектирането, строително-монтажните работи и експлоатацията – условие за съвременно ефективно улично осветление" и "Перспектива на светодиодното улично осветление в България".

Във втората сесия "Мерки за енергийна ефективност и ВЕИ в общините бяха представени изготвените промени в Закона за енергетиката, изискванията за сгради с близко до нулево енергопотребление, както и подкрепата за общините от страна на Агенцията за устойчиво енергийно развитие през следващия програмен период. Участниците получиха и практически насоки за разработване на общинските програми за използване на възобновяеми енергийни източници.

     
Източник: НСОРБ

Ключови думи: НСОРБ   форум   улично осветление   устойчиво енергийно   развитие   нулево енергопотребление  

Област: Събития  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...