Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Ново LED осветление в Севлиево - 30.07.2012

30.07.2012   |   Начало»Проекти

Проект на община Севлиево на стойност 297 397 евро е одобрен за финансиране по Мярка 5 за енергийно ефективно улично осветление от Международен фонд Козлодуй, администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие. Средствата по проекта са изцяло от фонда, като целта е повишаване на енергийната ефективност на уличното осветление и намаляване на емисиите на парникови газове, съобщиха от общината.

В проекта са заложени енергоспестяващи мерки за замяна на съществуващите осветители с газоразрядни лампи със светодиодни източници и инсталиране на система за автоматично управление в съответствие с астрономическия календар. В резултат на реализацията на дейностите ще бъдат подменени с LED осветители общо 1411 броя между 35 и 70 W, като в това число 234 паркови осветителя.

С въвеждане на мерките за енергийно ефективно улично осветление ще се реализира обща икономия на електрическа енергия от 673 693 kWh на година или 101 054 лв, смятат от общината. Предстои Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да обяви тръжните процедури за избор на изпълнители, а реалното изпълнение на заложените дейности ще започне през пролетта на следващата година.

     
Източник: община Севлиево

Ключови думи: енергийна ефективност   LED   улично осветление   парково осветление  

Област: Проекти  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...