Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips ще си сътрудничи с Daintree в разработката на ZigBee безжични решения

20.08.2012   |   Бизнес
 

Philips и компанията Daintree Networks, специализирана в производстовто на безжични решения за осветление, подписаха споразумение за разработката на интелигентни решения за управление на осветлението в търговски сгради чрез използването на отворени стандарти. 

Споразумението се концентрира върху ZigBee технологията и според Daintree то ще доведе до създаването на пълен комплект ZigBee-базирани продукти, базирани на най-добрите технологии на двете компании.

"Philips се ангажира да предоставя на клиентите си водещи технологични решения за управление на енергийнито потребление. Чрез работата ни с Daintree Networks можем да създаваме иновативни софтуерни платформи, които осигуряват оперативно съвместими безжични решения и интелигентни инструменти за управление, използващи индустриални стандарти. Това ще помогне и за развитието на технологиите за енергийна ефективност", каза Радж Джаяраман, заместник-президент на Philips Lighting.

В рамките на споразумение Philips ще си сътруднични с Daintree, за да гарантира, че продуктите на компанията могат да се интегрират със софтуера и контролерите на Daintree, което ще създаде разширена гама мрежови, безжични решения за управление. Всеки сензор, комутатор и осветително тяло ще се превърне в част от мащабна безжична комуникационна мрежа с възможности за двупосоченоа връзка.

Двете компании вече работят в тясно сътрудничество, както в областта на техническата интеграция, така и при съвместни проекти за клиенти.

     
Източник: Daintree; снимка: Philips

Ключови думи: Philips   Daintree   ZigBee   безжични технологии   безжични контролери  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПредстоящоБизнесПроектиРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...