Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

BEGHELLI внедри модерни осветителни тела в ядрената електроцентрала в Моховице, Словакия

18.09.2012   |   Реализации
 

Наскоро чешкият и словашкият офис на италианския концерн BEGHELLI направиха последната доставка от поръчката на 6000 броя промишлени осветителни тела за ядрената електроцентрала Моховице в Словакия.

„В търга за доставка участваха над 30 фирми производителки на промишлени осветителни тела. Някои от тях отпаднаха заради специалните изисквания на ядрената електроцентрала.

Накрая Бегели победи с моделите от серията ACCIAIO. Избраните модели бяха от серията ACCIAIO 2 X 18W, 2 X 36W, 2 X 54W и 2 X 80W”, поясни за Lighting-Bulgaria.com Иван Димов, управител на Бегели България.

В отговор на въпроса какви бяха техническите изисквания на клиента, г-н Димов заяви:

Осветителните тела трябваше да бъдат метални и да издържат на влиянието на вредни химически изпарения и корозия.
Промишленото осветително тяло ACCIAIO е изработено от стомана, поцинковано и след това прахово боядисано. Крайните му капачки са изработени от алуминий. Това означава, че то е устойчиво на вредни химически влияния и корозия.

Осветителните тела трябваше да са със защита от прах и влага IP66
Промишленото осветително тяло ACCIAIO не се затваря с пластмасови
или метални щипки, както стандартните промишлени осветителни тела,
които могат да се разхлабят след няколко години. То е капсуловано за
добиване на истинска защита от прах и влага IP66.

Осветителните тела трябваше да се монтират на големи височини.
Промишленото осветително тяло ACCIAIO 2 X 80W и 4 X 80W, в комплект
с триивични луминисцентни тръби 80W от BEGHELLI позволява осветителните тела да се монтират на големи височини. Уникалният му
огледален рефлектор, следващ извивките на луминесценнтите тръби
увеличава до 20% светлинния му поток.

Осветителните тела трябваше да позволяват лесно обслужване и сервиз
Промишленото осветително тяло ACCIAIO има уникална система за смяна на луминесцентните тръби и електронния баласт. Докато при другите
промишлени осветителни тела, трябва да се разкопчават щипките и да се
маха тежкото закалено стъкло, при ACCIAIO се развинтва само крайния капак, който тежи не повече от 150 грама, нанизват се тръбите и капака се затваря. Това прави обслужването му изключително лесно, особено на големи височини, където обслужването на осветителните тела по принцип е доста по-трудно.

Част от осветителните тела трябваше да бъдат взривобезопасни за зона 2 и 22, част от осветителните тела, трябваше да се използват и като аварийни.
Абсолютно всички други фирми, освен BEGHELLI предложиха три вида осветителни тела, първите стандартни, със степен на защита IP66, вторите - взривобезопасни, а третите - аварийни. Само BEGHELLI предложи едно и също осветително тяло в три разновидности. Само със смяната на алуминиевите капачки, с такива ATEX сертифицирани, осветителното тяло се превръщаше в взривобезопасно за зони 2 и 22. Замяната на алуминиевите капачки, с LED аварийни капачки, превръщаше осветителното тяло в аварийно осветително тяло.

Осветителните тела трябваше да бъдат с антиземетръсно и антивибрационно закрепване
Техничeските специалисти от чешкия офис на BEGHELLI разработиха специални антиземетръсни и антивибрационни планки на промишленото осветително тяло ACCIAIO. Те са сертифицирани от съответния чешки институт.

„Промишленото осветително тяло ACCIAIO е приложимо и за други сфери на индустрията и енергетиката. Наши клиенти на българския пазар са летище София, Лукойл, заводът за биодизел в Русе и др.”, допълни г-н Димов.

     
Източник: BEGHELLI

Ключови думи: BEGHELLI   промишлени осветителни тела    

Област: Реализации  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Реализации

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...