Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Ромтех-3EС спечели приз за иновативен продукт на Международния технически панаир

01.10.2012   |   Събитията
 

Едно от трите отличия за иновации на Международния технически панаир в Пловдив беше присъдено на фирма Ромтех-3ЕС за новия енергоспестяващ светодиоден аналог на луминесцентна тръба с търговско название Т8/Т5 LED.

Модулът е разработен за вграждане в стандартни тела за окачен таван. При еднакви размери с луминесцентни тръби Т8/Т5 LED произвежда същото количество светлина с до 55% икономия на електроенергия. "Поради дългия живот до 70 000 часа на модула се елиминират разходите за подмяна на луминесцентни тръби. Съвместявайки уникална конструкция, вградена огледална оптика, високоефективен разсейвател и светодиоди от последно поколение, модулът притежава ефективност до 100 lm/W и е напълно съвместим с всички 24 V (36 V като опция) LED захранвания", казват от компанията.

Благодарение на високата равномерност на светлината и ниската габаритна яркост, Т8/Т5 LED е приложим за помещения, в които ниският фактор на заслепяване е важен - училища, офиси, болници, работни помещения. Тъй като не съдържа живак, олово или стъкло, LED модулът не представлява риск от замърсяване на средата, което е възможно при луминесцентни лампи.

"100% светлинна ефикасност гарантира, че цялата генерирана от модула светлина е насочена към осветяваната площ, а поради голямата ефективност на светодиодната технология се намалява затоплянето на помещенията. Конкурентната цена и ниските разходи за поддръжка осигуряват кратко време за изплащане на инвестицията в сравнение със луминесцентното осветление", допълват от Ромтех-3ЕС.

     
Източник: Ромтех-3ЕС

Ключови думи: Ромтех-3ЕС   Т8/Т5 LED   светодиоди  

Област: Събития  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Събитията

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...