Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

SANO epc представи решения за осветление на Intra Lighting и Monodraught

22.11.2012   |   Събитията
 

На 21 ноември т. г. SANO epc организира презентация, посветена на системите за осветление с марката Intra Lighting (Словения) и Monodraught (Великобритания). Събитието се проведе в Съюза на архитектите в гр. София в присъствието на инвеститори, архитекти и електропроектанти. В програмата на мероприятието бяха включени три основни теми: „Влияние на светлината върху индивида”, „Архитектурни решения в интериорното и екстериорното осветление от Intra Lighting” и „Системи за естествено осветление и вентилация”.

Събитието бе открито от Младенка Кирова, регионален мениджър на Intra Lighting, която представи лекторите Томаш Комел от словенския офис на Intra Lighting и инж. Виктор Камбуров, ОВК проектант Monodraught продукти във фирма Верус Консулт.

В първата си презентация г-н Комел представи изследвания на влиянието на светлината върху човека и факторите, повишаващи неговата работоспособност. Гостите на събитието се запознаха с резултатите от реализиран проект в частен университет в гр. Триест, Италия, където Intra Lighting е внедрила два типа осветителни тела с различна цветна температура и система за управление на осветлението в учебните зали и общите помещения.

Във втората презентация лекторът запозна присъстващите специалисти с гамата осветителни тела за интериорно и екстериорно приложение на Intra Lighting, използващи LED, seamless тип луминесцентни и луминесцентни Т5 светлинни източници, както и с широкото портфолио профили, осигуряващи непрекъсната светлина, за монтаж на стена и таван едновременно. В рамките на презентацията бе демонстриран и софтуерът за проектиране Конструктор, в чиято функционалност са включени инструменти за проектиране на непрекъснати и прекъснати светещи линии и софтуерен продукт Kалкулатор, който съпоставя различни продукти за една и съща апликация и изчислява колко време е необходимо, за да се изплати първоначалната инвестиция.

В последната част от семинара инж. Камбуров презентира системите за естествено осветление на британския производител Monodraught, предлагани у нас от фирма Верус Консулт. „Monodraught предлага иновативни продукти в сферата на осветлението за жилищни и обществени сгради. Чрез максимално използване на силата на вятъра и слънцето, продуктите допринасят за употребата на възобновяеми енергийни източници и опазване на околната среда”, заяви лекторът.

     
Източник: Intra Lighting

Ключови думи: Intra Lighting   Monodraught   семинар   интериорно и екстериорно осветление  

Област: Събития  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПроектиПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеБизнесОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...