Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Relaux подари ново осветление на Националната библиотека

17.12.2012   |   Събитията
 

Българската марка енергоспестяващи и LED лампи Relaux подари ново осветление за две от най-големите читални на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Инициативата е под надслов "Да дарим светлина на Библиотеката. Повече светлина, повече читатели" и е по повод 134-тата годишнина от създаването на обществената институция.
 
"Със своето начинание Relaux цели да припомни ценността на четенето и колко важна е ролята на библиотеките в обществото като източник на огромен ресурс от знания и място, където ние сме читатели, а не просто потребители на информация. Желанието на Relaux е инициативата да се превърне в традиция и да бъде пример, който да положи началото на още дарителски програми за библиотеките и четенето", казаха от фирмата.

Лампите, които ще осветят Библиотеката, са от най-високия енергиен клас А. Те светят с т. нар. студена светлина (6400 келвина), която е най-близо до слънчевата и най-добра за четене. Новите лампи ще намалят с 50% консумацията на енергия в двете читални.

"Дарението на Relaux е изключително важно за нас в този момент, защото не само че даряват голямо количество осветителни тела, изработени по най-новите европейски стандарти, но преди всичко защото на празника на Националната библиотека и в навечерието на Коледа изразяват самия дух на предколедното време – да се дарява, и то щедро. Ето защо ние, работещите в Националната библиотека, им даваме благодарствена грамота като знак за нашето огромно признание", обяви директорът на Националната библиотека проф. Боряна Христова.

     
Източник: Relaux; снимка: Национална библиотека

Ключови думи: Relaux   LED осветление   енергоспестяващо осветление  

Област: Събития  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...