Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Прогнозират спад на инвестициите в LED производство през 2013 г. - 11.02.2013

11.02.2013   |   Начало»Бизнес
 

Разходите за закупуване на оборудване за производство на светодиоди ще намалеят с 9,2% през тази година поради заниженото търсене и консолидацията на производствените мощности в индустрията. Това прогнозира в свое специализирано проучване международната браншова организация SEMI.

Според изследването разходите за производствено оборудване ще достигнат 1,68 млрд. щатски долара през 2013 г. в сравнение с 1,85 млрд. през миналата година. През 2014 г. инвестициите няма да надвишават 1 млрд. долара.

LED производствените мощности от своя страна ще продължават да растат през 2013 г. и ще достигнат еквивалент от 2,57 млн. 4-инчови пластини, което е с 24% повече в сравнение с 2012 г. Ръстът на производството през 2013-2014 г. ще бъде около 12%.

Най-големият световен производител на оборудване за производство на светодиоди през 2013 г. ще бъде Китай. Очакваният размер на инвестициите там ще достигне 667 млрд. долара или 40% от целия световен пазар. Това е два пъти повече от размера на инвестициите в Япония - вторият най-голям пазар в света.

     
Източник: SEMI

Ключови думи: LED   светодиоди   производство  

Област: Бизнес  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...