Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Нова пешеходна пътека с автоматично включване на осветлението в София - 18.03.2013

18.03.2013   |   Начало»Технологии
 

Нова пешеходна пътека, която разпознава автоматично преминаването на пешеходци и включва LED осветление, ще заработи в София на бул. Симеоновско шосе №13A до края на март, съобщиха инициаторите на проекта от фондация Моят град.

Организацията, която има за цел да подобри градската среда в София и други български градове, е започнала работа по проекта през ноември миналата година. От фондацията планират изграждане на голям брой подобни системи на всички проблемни пешеходни пътеки в града. Изпълнител на проекта е фирма Градска среда, която ще извършва доставка и монтаж на съоръжението.

Системата за безопасно пресичане сигнализира водачите на превозни средства за преминаването на пешеходец, като осветява пешеходната пътека със специално предназначени за целта лампи. Включват се и LED светлини върху пътния знак обозначаващ пешеходната пътека, чийто мигащ сигнал е много ярък и забележим в тъмнината. Пътния знак се вижда от голямо разстояние и дава възможност на водача на МПС да реагира, като намали скоростта и спре навреме. Системата работи със слънчево захранване.

Според статистиката на полицията, шофьорите в София блъскат средно по един пешеходец всеки ден, а България е на първо място в Европа по брой загинали на пешеходните пътеки.

     
Източник: Моят град

Ключови думи: светодиоди   LED   фотоволтаично осветление  

Област: Технологии  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...