Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Парижкото метро с LED осветление от Philips, Step и Soitec - 18.03.2013

18.03.2013   |   Начало»Проекти

Компанията, която поддържа транспортната мрежа във френската столица Париж RATP, сключи няколко договора на обща стойност 11 млн. евро за инсталиране на LED осветление в метрото през следващите години. Проектът стартира през април и включва подмяна на 250 000 светлинни източника в 302 метростанции.
 
Търгът е разделен на шест обособени позиции, от които пет са спечелени съвместно от Philips и френската фирма за професионално осветление Solutions Techniques d’Eclairage Professionnel (Step). Шестият лот е спечелен от френската компанията Soitec.

"Преминаването към LED тела ще намали електроенергията, необходима за осветлението на парижкото метро и крайградските станции с повече от 50% и в същото време ще подобри качеството на светлината", споделиха от Philips.
 
Според RATP целта на проекта да се намали потреблението на енергия и емисиите парникови газове с 15% от 2004 г. до 2020 г.

В парижкото метро пътуват 12 млн. пътници всеки ден, което прави RATP петия най-голям градски транспортен оператор в света.

     
Източник: RATP; снимка: Philips

Ключови думи: Philips   Step   Soitec   LED  

Област: Проекти  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...