Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Cambrios и Novaled разработват OLED плочки с прозрачни електроди

22.04.2013   |   Технологии
 

Компаниите Cambrios Technologies и Novaled обявиха, че са създали иновативни OLED плочки, които нямат никаква видима метална решетка за равномерно разпределение на светлината през панела. Двете фирми са използвали прозрачни електроди на ClearOhm, за да произведат 10х10 см плочи, подходящи за solid-state (SSL) приложения.

Фирма Novaled е производител на OLED продукти, а Cambrios е специализирана в разработка на нанотехнологии, които дават възможност за създаване на прозрачни и гъвкави компоненти. Компаниите подчертаха, че достъпните в момента OLED плочки с диаметър до 100 кв. см използват видима метална решетка за равномерно разпределение на електричество и на светлината в панела.

Според Cambrios техните прокрития с технологията ClearOhm предлагат 75% по-ниско съпротивление в сравнение с прозрачните електроди от индиево-калаен оксид, използвани от някои производители.

Двете компании не уточняват кога новата OLED технология ще бъде достъпна на пазара. Cambrios обяви, че вече е произвела 5х5 см плочки с ефективност над 40 lm/W.

     
Източник: Cambrios

Ключови думи: Cambrios   Novaled   OLED   светодиоди   електроди  

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...