Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Иновативни технологии в разработения от Джи Ел Би България фотоволтаичен осветителен стълб

30.05.2013   |   Технологии
 

Джи Ел Би България разработи модел на ФвОС (фотоволтаичен осветителен стълб), оборудван напълно с компоненти българско производство, съобщиха за Lighting-Bulgaria.com от компанията. Моделът ще бъде един от най-интересните акценти от представянето на българската компания на изложението за ВЕИ и ЕЕ в Интер Експо Център тази година.

Системата се състои от осветителен стълб с височина 5 м и анкерна група, стоманено електрическо табло, оборудвано с PWM превключвател при здрачаване, фотосензор и автоматичен предпазител за презареждане на акумулаторите. Акумулаторната група се състои от два броя дванадесетволтови акумулаторни батерии последователно свързани. Същите захранват осветително тяло с мощност 8 – 11 W, конструкцията разрешава да се монтират и две осветителни тела. Акумулаторната група се захранва от фирмен фотоволтаичен модул, изработен от 24 или 36 броя монокристални клетки с три бус бара.

Осветителното тяло се задейства посредством предпазителя за презареждане на акумулаторите (солар чардж контролер), чрез който се регулира и продължителността на светене на осветителното тяло. Допълнително вграден часовник позволява функцията на изключване в малките часове на денонощието и принудително включване с използването на фотосензор.

Осветителната система е напълно автономна, като осигурява светлина в тъмната част на денонощието до 8–10 часа, а при лоши зимни метеорологични условия или голяма и продължителна облачност до 4–6 дни в икономичен режим на работа.

„ФвОС е практично и икономично решение за еднофамилни къщи, малки и големи ферми и стопанства в отдалечени райони без наличие на електрическа мрежа, обществени паркове или отдалечени места за отдих и почивка. ФвОС е надеждна, икономически обоснована алтернатива на уличното осветление за всяка община предвид намаляване разходите за поддръжка и електричество”, споделят неговите създатели.

     
Източник: Джи Ел Би България

Ключови думи: Джи Ел Би България   осветление   фотоволтаичен стълб  

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...