Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

34 светодиода на Toshiba осветиха Мона Лиза

12.06.2013   |   Lifestyle
 

LED система на Toshiba освети прочутата картина Мона Лиза в Лувъра. Новото оборудване се състои от 34 светодиода, които намаляват облъчването на платното в инфрачервения и ултравиолетовия диапазон и по този начин предотвратява стареенето на картината на Леонардо да Винчи. Според експертите новото осветление създава и зрително усещане за по-висока яркост на боите и за прозрачността на кожата на Мона Лиза.

"Благодарение на новото осветление имаме по-добра представа за скритата картина отвъд боята. Езерото и гората, на фона на които е портретът, вече са съвсем различн. Интересното е, че за първи път от стотици години Мона Лиза може да се види по начина, по който да Винчи е искал да я пресъздаде", коментираха от Лувъра.

До този момент картината бе осветена от крушки с нажежаема жичка. Новото осветление на Мона Лиза е част от цялостната смяна на осветителната система в Лувъра, която започна през 2012 г. Очаква се новата енергоспестяваща система да съкрати разходите за електроенергия на музея със 70%.

     
Източник: Reuters

Ключови думи: LED   енергийна ефективност   Мона Лиза   Лувъра  

Област: Lifestyle  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Lifestyle

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...