Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Цените на LED крушките падат през юни - 30.07.2013

30.07.2013   |   Начало»Бизнес
 

Средната цена на 40-ватовите LED осветителни източници е спаднала с 2,7%, достигайки 15,6 американски долара през юни т. г., показват данните от пазарно проучване на LEDinside.

Най-голям спад регистрират цените в Китай - със 7,9% до 10,2 долара. Във Великобритания цените са намалели с 4,4%, а в Германия са се увеличили с 1,3% главно поради разлики в обменните курсове. Средната цена на 40 W крушки в Япония е спаднала с 4,2% и с 5,4% в САЩ.

С 1,6% е намаляла и средната цена на 60-ватовите LED крушки, достигайки 23,4 долара през юни. Цените в Япония са намалели с 3,3% до 21,9 долара, във Великобритания с 3,7%, в Германия - с 4,2%, а в САЩ - с 0,9%. Поради разлики във валутните курсове цените на светодиодните крушки са нарастнали с 2,2% в Южна Корея и са намалели само с 2,1% в Китай и с 0,5% в Тайван.

Според LEDinside въпреки края на редица промоционални кампании, които са довели до скок в цените на определени продукти, цените като цяло са или стабилни, или спадат. В Китай местни компании като SunSun Lighting и BYD са намалили цените си през юни, а Ledia Lighting отвори онлайн магазин, в който рекламира светодиодни крушки с ниски цени.

Philips пък обяви, че през юли започва да предлага нова серия LED крушки с 20% по-ниски цени.

     
Източник: LEDinside; снимка: sxc.hu

Ключови думи: светодиодни лампи   светодиодно осветление   LED крушки   LED осветление   Philips  

Област: Бизнес  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...