Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Connected Lighting Alliance стартира инициатива за вътрешно професионално осветление

11.12.2013   |   Технологии
 

След налагането на ZigBee Light Link като предпочитан общ отворен стандарт за свързани жилищни осветителни приложения Connected Lighting Alliance обяви старта на нова инициатива, насочена към пазара на вътрешно професионално осветление. Асоциацията ще анализира търсенето на пазара и ще се ангажира с организациите, разработващи стандарти в областта.

CLA приканва заинтересованите компании да се присъединят към тази инициатива и да споделят своя опит. Участието на доказалите се в осветителната индустрия компании ще допринесе значително за глобалното възприемане на решенията за безжично осветление, смятат от асоциацията.

"През последните години редица решения за безжично управление на осветителни системи, повишаване на енергийната ефективност и подобряване на качеството за крайните потребители навлязоха на пазара на вътрешното професионално осветление. Тези системи за управление трябва да позволяват рентабилно инсталиране, конфигуриране и преконфигуриране, както и гъвкав контрол на осветителната арматура. Съществуващите решения се основават на няколко патентовани технологии и отворени стандарти, но именно оперативната съвместимост между осветителните устройства ще стимулира по-бързото им възприемане в търговските и обществени сгради", смятат от CLA.

В момента на пазара на осветителна техника няма общ отворен стандарт за безжична свързаност, който да отговаря на индустриалните изисквания за вътрешни приложения. Connected Lighting Alliance ще предложи специфични изисквания за осветителни приложения, на чиято база ще бъде създаден отворен стандарт за безжична свързаност за вътрешно професионално осветление.

Connected Lighting Alliance е създаден през август 2012 г. от GE Lighting, Lutron, Osram, Panasonic, Philips и Toshiba, като орган, който разработва и промотира технологиите за безжичната свързаност в приложенията за осветление.

     
Източник: CLA

Ключови думи: CLA   Connected Lighting Alliance   професионално осветление   безжични технологии   системи за управление на осветление  

Област: Технологии  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...