Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Cree инвестира в Lextar - 03.09.2014

Cree ще инвестиира в Lextar и компаниите ще сключат дългосрочен договор за доставка на LED чипове със сапфирен субстрат, обявиха от двете компании. Те са подписали споразумение, в рамките на което Cree ще инвестира около 83 млн. щатски долара, за да придобие 83 милиона акции и около 13% от Lextar. 
 
Споразумението е одобрено от бордовете на директорите на двете компании и се очаква да бъде финализирано до края на септември след одобрение от акционерите и регулаторните органи в Тайван.
 
"Развълнувани сме от укрепването на нашите отношения с Lextar, което ще допринесе за ръст в бизнеса със светодиодно осветление. Сътрудничеството ни с Lextar при доставка на висококачествени средномощни LED чипове ще ни позволи да се съсредоточим върху високомощните LED чипове, които са запазена марка на Cree", коментира Чък Свобода, президент и главен изпълнителен директор на Cree.
 
Lextar Electronics е дъщерно дружество на AU Optronics, основано през 2008 г. в Тайван. Lextar е специализирана в производството на високоефективни LED чипове, както и на енергийно ефективни и интелигентни осветителни тела.
     
Източник: Cree

Ключови думи: Cree   Lextar   LED осветление   LED чипове  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG
Последно от Инвестиции
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...