Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Bridgelux става китайска собственост

29.07.2015   |   Бизнес
 
Американският разработчик и производител на solid state осветителни решения (SSL) Bridgelux обяви подписването на окончателно споразумение, според което компанията се придобива от инвестиционнна група, водена от China Electronics Corporation (CEC) и ChongQing Linkong Development Investment Company. След придобиването Bridgelux ще продължи да работи като самостоятелна компания.
 
CEC управлява 61 дъщерни дружества, включително 13 холдингови дружества, има над 70 000 служители и е една от най-големите ИТ компании в Китай.
 
Очаква се инвестициите на CEC в производството на осветителни тела, ИТ и потребителски електронни технологии да предоставят значителна възможност за растеж на Bridgelux. CEC разполага и с развита мрежа от партньори в цялата верига за доставки на светодиоди.
 
Bridgelux смята да отдели направлението си за интелигентни системи за осветление в нова самостоятелна компания - Xenio Corporation. Работата на Xenio ще е съсредоточена върху проектиране на LED модули и производство на светодиоди за IoT пазара.
     
Източник: Bridgelux

Ключови думи: Bridgelux   China Electronics Corporation   CEC   SSL   solid state осветитление  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...