Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Osram регистрира значителен ръст в LED бизнеса

07.05.2014   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Osram регистрира значителен ръст на приходите на годишна база през второто тримесечие на фискалната 2014 г. Бизнесът с LED-базирани продукти (solid-state осветление / SSL) продължава да нараства силно през второто тримесечие и постигна 34% дял от приходите, съобщиха от компанията.

"През последното тримесечие постигнахме успехи в предизвикателна среда и в светлината на спада на бизнеса с традиционно осветление. За ускорим допълнително прехода към LED технологиите, ще отделим SSL бизнеса и бизнеса с традиционни продукти един от друг при отчитането на резултатите и ще се фокусираме върху различните стратегии на двата бизнеса", обяви Волфганг Дехен, главен изпълнителен директор на Osram Licht.

Поделението за електронни комоненти Opto Semiconductors регистрира рекорден ръст на приходите от 14% с принос от всички региони и бизнеси. Продажбите в областта на общото и индустриалното осветление отчитат най-висок ръст. В края на май Opto Semiconductors ще открие нов завод за асемблиране в китайския град Уси.

Поделението за специализирано осветление Specialty Lighting на Osram също продължава възходящата тенеденция благодарение на ръста в търсенето на LED технологии в автомобилната промишленост. На годишна база сегментът бележи ръст от 11%.

В регионален план Osram отчита рекорден ръст от 3% на годишна база в Азиатско-тихоокеанският регион, както и ръст от 2% в EMEA (Европа, Близкия Изток и Азия). В Северна и Южна Америка компанията регистрира ръст от 1%.

     
Източник: Osram

Ключови думи: Osram   Osram Licht   solid-state осветление   SSL   LED осветление   LED технологии  

Област: Бизнес  

Лумекс Лайтинг
Подобни статии
NEON 10

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...