Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Osram с нов главен изпълнителен директор - 12.11.2014

12.11.2014   |   Начало»Кариери
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Надзорният съвет на Osram Licht назначи Олаф Берлиен за нов главен изпълнителен директор, информираха от компанията. Берлиен, който е на 52 години, ще поеме новата си функция през януари 2015 г. В същото време, Волфганг Дехен ще напусне компанията по свое желание и по взаимно съгласие.
 
„Волфганг Дехен управлява присъствието на Osram на фондовия пазар изключително добре и преведе компанията през технологична промяна, която е непозната досега в осветителната индустрия. Той създаде позиции на Osram, които ще осигурят успешното бъдеще на компанията. Бихме искали да изразим нашата голяма благодарност и дълбока признателност”, каза Питър Бауер, председател на Надзорния съвет.
 
Бъдещият изпълнителен директор на Osram Олаф Берлиен в момента е главен изпълнителен директор на М + W Group. Преди това той е изпълнявал същата роля в технологичното направление на базираната в Есен ThyssenKrupp. Преди това, от 1996 г. до 2002 г., Берлиен е бил член на управителния съвет на Carl Zeiss. Той започва своята кариера в IBM и притежава докторска степен от Техническия университет в Берлин.
 
„С Олаф Берлиен имаме възможност да наемем мениджър и стратег, който има голям опит по отношение на бързо променящите се технологични пазари. Ето защо, Надзорният съвет единодушно смята, че той е идеалният кандидат, който ще отведе Osram до успешно бъдеще,” каза Питър Бауер. Берлиен ще поеме и функциите на главен технически директор.
 
Последните финансови резултати на германския производител за третото тримесечие на 2014 г. показаха положителен растеж, особено в LED сектора, който отчете повишение от 17% в сравнение с предходната година.
     
Източник: Osram

Ключови думи: Osram   Osram Licht   Олаф Берлиен   Волфганг Дехен  

Област: Кариери  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG
Последно от Кариери
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...