Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

ams пусна на пазара малък модул за цвят, светлина и контрол на дисплея на смарт телефони - 07.09.2016

07.09.2016   |   Начало»Технологии
 

ams пусна на пазара малък оптичен сензорен модул за цвят, светлина и контрол на дисплея на смарт телефони. TMD3700 модулът е с размери 4.00х1,75х1 мм и е създаден с цел да покрие новите изисквания за производство на смарт телефони, чийто дизайн предполага внедряването на прецизна електроника на все по-малка площ. Модулът има 45-градусово поле на виждане, работоспособност до 200mlux до 60 Klux при тъмни стъкла и сензор за светлина с точност +/- 10%. Това позволява на смарт телефона, който е оборудван с TMD3700 модула, да измерва светлината от околната среда и автоматично да настройва цвета и светлината на дисплея, оптимизирайки виждането.

TMD3700 модулът има сензорни канали за цветове с UV и IR блокиращи филтри, както и конвертор, който огисурява едновременно съхранение на данни за по-точно измерване на светлината. Комбинацията от сензори за фототопичен цвят и сензори за светлина позволява адаптация на диспляе в реално време. Тя включва промяна на цветовата гама и наситеност, както и промяна на белия цвят.

Оптичният сензор осигурява също контрол на близостта на дисплея. Функцията се използва от производителите на мобилни смарт устройства, за да се деактивира  touchscreen дисплеят, когато телефонът е в близост до лицето на потребителя. Дарел Бенке, програмен директор в Advanced Optical Solutions, подкрепи употребата на модула от производителите на смарт телефони: "Производителите на смарт мобилни устройства непрекъснато търсят начини за подобряване характеристиките на дисплея, като заедно с това намаляват размера на устройствата. Наличността на модул като TMD3700 с компактния му размер и способности, улеснява иновативно управление на дисплея при малки смарт телефони."

     
Източник: ams; снимка: Pexels

Ключови думи: ams   TMD3700   управление на цветове   touchscreen технологии  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...