Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Samsung Electronics представи нови LED решения за оранжерийното производство

Samsung Electronics анонсира нови LED решения за оранжерийното производство, включващи пълноспектърни светодиоди, линийни модули и цветни (монохромни) светодиоди, съобщиха от фирма Неосвет Лайтинг, официален доставчик на Samsung LED за България.

Новите светодиоди, оптимизирани за осветление във вертикални оранжерии, осигуряват по-широк спектър на светлината и по-здравословен растеж на растенията, подобряват средата на отглеждане и намаляват разходите за енергопотребление на осветителните системи.  

Излъчваният спектър обхваща широк диапазон на дължини на вълните - от синьо и зелено до червено, създавайки перфектно смесване, подходящо за изкуствено отглеждане на растения. В сравнение с осветление само с червен и син спектър, пълноспектърните светодиоди на Samsung насърчават по-здравословен и балансиран растеж на растения чрез стимулиране на фотосинтезата, повишаване на имунитета и на хранителната им стойност. Освен това, светодиодите могат да допринесат за подобряване на цялостната среда за отглеждане и дават възможност да се контролират заболявания на по-ранен етап при естествено бяло осветление. Като високоефективна и икономически ефективна алтернатива на скъпите червени светодиоди, тези с пълен спектър могат да помогнат за намаляване на разходите за изграждане на цялостнат осветителна система.

"Светодиодите за отглеждане на растения на Samsung с пълен спектър представят нов начин за използване на LED осветлението за подобряване култивирането на растенията при по-ниски разходи за изградане на такава система. Планираме да разширим допълнително нашите предложения, след като интегрираме най-новата технология за интелигентно осветление, включително водещите решения на Samsung за сензори и мрежи", обясни Ут Соо Ким, старши вицепрезидент на LED подразделението в Samsung Electronics.

Освен бели светодиоди с пълен спектър, Samsung добави сини, червени и тъмночервени (IR) светодиоди към своето портфолио от LED решения за оранжерийното производство. Това дава голяма възможност от комбинации на различни дължини на вълните и отговоря на различните изисквания на производителите на растителни култури.

Новите бели и цветни светодиоди Samsung са издръжливи към високи температури и влажност, както и на химикали, използвани в растениевъдството. Светодиодите вече са пуснати в серийно производство и ще бъдат достъпни на пазара през първото тримесечие на 2019 г.

     
Източник: Неосвет Лайтинг

Ключови думи: Неосвет Лайтинг   Samsung Electronics   Samsung LED   оранжерийно осветление  

Лумекс Лайтинг
Light+Building 2024
Подобни статии
NEON 10

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Реализации
Light+Building 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...