Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Монтираха над 3000 нови енергийноефективни осветителни тела в Търговище по проект - 11.05.2022

11.05.2022   |   Начало»Реализации

Монтираха над 3000 нови енергийноефективни осветителни тела в Търговище и кварталите Въбел и Бряг. Това заяви кметът д-р Дарин Димитров на заключителна пресконференция по проекта за рехабилитация на уличното осветление в общината. Проектът е на стойност близо 1,2 млн. лв. Средствата са осигурени по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм.

"По първоначални разчети потреблението на електроенергия на новите осветителни тела е с 60% по-малко. Благодарение на него не се наложи да се правят икономии и да се въвежда режим на уличното осветление по примера на други общини", коментира кметът на общината.

Той допълни още, че желанието на администрацията е да кандидатства за модернизация на уличното осветление и в останалите 50 населени места в общината. Очаква се такава възможност да има след средата на тази година.

Инсталирана е и "умна" система за управление и контрол. Тя позволява осветеността да се променя дистанционно в зависимост от натовареността на движението в различните части на денонощието. Автоматично ще сигнализира и при повреда.

Ръководителят на проекта коментира, че няма финансови корекции по проекта и всички разходи са одобрени на 100%, както и че прогнозните намаления в емисиите на въглероден диоксид се изчисляват на повече от 1 тон годишно. Годишните енергийни спестявания за Общината пък се изчисляват на около 1400 мегаватчаса.

     
Източник: община Търговище

Ключови думи: община Търговище   енергийноефективни осветителни тела  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG
Последно от Реализации
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...