Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Cree разработи ново поколение LED осветление за растениевъдството - 11.10.2016

11.10.2016   |   Начало»Технологии
 

Cree разработи ново поколение високоефективни светодиоди XLamp XQ-E и XP-E Photo Red, които са оптимизирани за приложение в растениевъдството, съобщиха от компанията. Новите светодиоди са с 21% по-мощни от предходните поколения XQ-E и XP-E Photo Red и ще предоставят на производителите на осветителни тела за растениевъдството възможност да създадат качествени и ценовоефективни продукти с по-компактна конструкция.

“Серията XQ-E предлага уникална комбинция от ултракомпактен корпус, висока мощност и широк набор от цветове, оптимизирани за растениевъдството”, коментира Майкъл Найш, директор в Rusalox. "Чрез XQ-E, които са оборудвани с нашата технология AlumOxide, клиентите ни ще могат да изработват осветителни тела, консумиращи двойно по-малко енергия от традиционните HPS осветителни тела. Освен това, светодиодите XQ-E са по-компактни и по-леки от продуктите, които са на пазара в момента”, допълва директорът на компанията, която вече работи с новото поколение LED продукти на Cree.

Новите светодиоди XQ-E предлагат нива на фотосинтетичния поток на фотони (Photosynthetic Photon Flux)до 5,39 μmol/s при температура 85 градуса по Целзий (размерите на корпуса на светодиодите са едва 1,6 x 1,6 mm), а XP-E –до 6,08 μmol/s при 85 градуса по Целзий. Наред с това, светодиодите XP-Eса сред първите, които надмогват границата на електромагнитния поток от 1 W при температура 85 градуса по Целзий.

Новите светодиоди XQ-E и XP-E Photo Red са сред най-високоефективните на пазара, поясниха производителите. “Тези серии са с два пъти по-висока плътност на фотосинтетичния фотонен поток и са по-мощни от всички други LEDпродукти на пазара”, коментира Дейв Емерсън, вицепрезидент и главен директор на Cree LEDs.

И двете серии за растениевъдството са разработени на базата на керамичната технология за висока мощност на Cree, благодарение на която светодиодите издържат над 100 000 часа, дори при температура 105 градуса по Целзий.

 

 

     
Източник: Cree

Ключови думи: Cree   XQ   XP LED   агро осветление  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...