Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Lumileds пуска на пазара специално разработена серия за растениевъдството

19.10.2016   |   Технологии
 

Lumileds представи своята първа разработена серия за растениевъдството SunPlus 20 за всички, които желаят да добавят допълнителна система за осветление тип "high bay" към осветителните тела на парниковите си насаждения, осигуряваща растеж на растенията 24 часа в денонощието.

Производителите могат да използват едноканални решения с ключови за фотосинтезата дължини на вълните – синьо (420–480 nm) и червено (620–670 nm). Освен това, растениевъдите могат да внедрят многоканални решения с избрани LED осветителни тела, които да оптимизрат мощността на осветлението за различните фази от растежа на растенията: разсад, кълняемост, вегетативен растеж, цъфтеж и т.н.

Серията SunPlus 20 се състои от LED осветителни тела с висока мощност и размери 2 x 2 mm и се предлага с различни цветове: синьо (440–460 nm), тъмночервено (655–675 nm), червено (720–750 nm), лайм (широк спектър) и студено бяло.

“Само Lumileds увеличават ефективността на LED продуктите си за растениевъдството чрез фотосинтетичен поток на фотони (photosynthetic photon flux), така че проектантите на осветителни системи да знаят какво точно получават и да могат да проектират осветителни системи за оптимална производителсност на парниците”, коментира Луис Асеня, старши мениджър в отдела за бизнес развитие на Lumileds. Серията SunPlus 20 включа висок PPF за всеки отделен светодиод, което допринася за създаването на по-компактни решения. В допълнение към това, тъй като всички светодиоди имат едно и също фокусно разстояние, те са още по-ефективни.

Вертикалното растениевъдство с множество нива на насажденията изисква равномерно осветление от къси разстояния. Серията Luxeon SunPlus 35 отговаря на нуждите на закритото растениевъдство с вариантите в синьо, лайм, бяло и три нюанса на лилаво със средна мощност и размери 3,5 x 3,5 mm. “Предложенията ни в лилаво се различават от другите подобни по това, че са дълготрайни сини светодиоди върху червен фосфор с висока ефективност и осигуряват изключително равномерно осветяване за постоянен растеж.
Другите компании комбинират сини и червени светодиоди, за да получат лилави нюанси, но това е проблемно, защото червените светодиоди имат по-кратък експлоатационен срок от сините, съотношението между двете дължини на вълните се изменя с времето и така не се постигат желаните резултати”, коментира Асеня.

Лилавите светодиоди се предлагат с различни нива на син PPF в сравнение с общия PPF в целия фотоактивен диапазон (400–700 nm). Лилавите светодиоди с 2,5% синьо спомагат за растежа на стъблата и цъфтежа, лилавите светодиоди с 12,5% синьо допринасят за общия растеж, а лилавите светодиоди с 25% синьо – за вегетативния растеж на листата.

     
Източник: Lumileds

Ключови думи: Lumileds   Luxeon   SunPlus Line   осветление за растениевъдство  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...