Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

LG придобива ZKW за 1,1 млрд. евро

02.05.2018   |   Бизнес
 

Съветът на директорите на LG одобри придобиването на водещия производител на автомобилни осветителни компоненти и системи ZKW Group в сделка на стойност над 1,1 млрд. евро. LG Electronics ще придобие 70% от акциите в ZKW Group, а компанията майка LG Corp. ще закупи останалите 30%.

ZKW Group, със седалище в град Визелбург, Австрия, има 9000 служители и търговски представителства в цяла Европа, както и в Китай, Мексико и САЩ. Компанията отчете приходи от 1,26 млрд. евро през 2017 г. и средно годишно увеличение на продажбите от над 20% през последните пет години. Продуктите на ZKW се използват от множество европейски автомобилни производители като Audi, BMW, Porsche и Daimler.

LG и ZKW ще се съсредоточат върху разработването на интелигентни осветителни решения, включително автономни камери за управление и комуникационни системи, които използват данни от сензори и ги представят на екрани с широка разделителна способност.

ZKW Group ще продължи да бъде управлявана от настоящото ръководство, начело с главния изпълнителен директор Оливер Шуберт, като производството ще остане в Австрия през следващите най-малко пет години.

     
Източник: LG

Ключови думи: LG   ZKW   автомобилно осветление   автомобилна електроника  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...