Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Асеновград модернизира уличното си осветление с евросредства

25.03.2020   |   Бизнес
 

Община Асеновград взе решение да кандидатства с проект за цялостна подмяна на уличното осветление в града с енергоспестяващо по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност", финансирана от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2020 г., съобщиха от Българското национално радио (БНР).

Районната администрация депозира проектното си предложение по процедура "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на общините". Очаква се Асеновград да инвестира над 700 000 лв., които ще бъдат насочени за 4000 нови улични осветителя със светодиодна технология.

Проектното предложение предвижда също така изграждане на съвременна система за контрол на мощността на осветлението в определени части от денонощието, с което се цели повишаване на енергийната ефективност. Системата трябва да бъде внедрена и в селата към община Асеновград.

     
Източник: БНР; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: община Асеновград   улично осветление   БНР  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...