Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Пазарът на осветление за тунели ще нарасне почти двойно до 2023 г.

12.07.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Световният пазар на осветителни решения за пътни тунели възлиза на 2,38 млрд. щатски долара, като се очаква да достигне 4 млрд. щатски долара до края на 2033 г. със среден годишен темп на растеж от 5,4%, сочат данни на американската компания за пазарни проучвания Fact.MR. Използването на LED осветителни решения ще се увеличава средно с 6,1% годишно през следващите десет години.

Специализираните осветителни решения за тунели имат редица преимущества, включително подобряване на пътните условия, облекчаване на затрудненията на водачите, подобряване на безопасността и на естетическия вид на тунелите. Чрез осветяването на тунелите по начин, който позволява на шофьорите бързо да привикват към светлината, осветлението в тунелите осигурява безопасното влизане и излизане на превозните средства. Това помага за предотвратяване на инциденти и поддържането на добри пътни условия в тунелите, които не налагат намаляване на скоростта.

Пазарът на осветление за тунели се очаква да се разрасне през следващите години в резултат на растящото търсене на дълготрайни, нискоемисионни осветителни системи. Използването на модерни осветителни системи за тунели се налага от увеличението на инцидентите в тунели по света и технологичните иновации.

Все по-голямо търсене на трайни и нискоемисионни решения

Способността на осветителните системи да подпомагат зрителните възприятия на шофьорите от момента на влизане до момента на излизане от тунела както през деня, така и през нощта е едно от най-големите предизвикателства. За да бъде ефективна една осветителна система за тунел, структурата й трябва да може да осигури еднакви нива на осветеност във всички точки. Освен това, в силно корозивни условия, осветителните системи за тунели изискват запечатани и здрави осветителни тела.

"Тунелните осветителни тела са постоянно изложени на вода, кал, сол, изгорели газове, прах и други корозивни субстанции в резултат на интензивния трафик и климатични и метеорологични промени. Затова изработването на осветителни тела, съобразени с условията в различни тунелни съоръжения, може да създаде нови възможности за растеж за участниците на пазара", коментира Fact.MR.

Енергийноефективните осветителни системи за тунели се използват все повече, тъй като устойчивият транспорт продължава да набира скорост в световен мащаб. Възползвайки се от преимуществата на новите технологии, много представители на бранша проектират по-добри осветителни системи с оптимизиран дизайн.

Основните играчи на пазара се фокусират върху нови проекти, качествен контрол, взаимодействия и партньорства, за да разширят присъствието си на пазара. Водещите компании инвестират в изследователска и развойна дейност, за да открият нови приложения на тунелното осветление, за да останат конкурентоспособни.

     
Източник: Fact.MR; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: външно осветление   транспорт   пътно осветление  

Област: Осветление  

Light+Building 2024
Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес
Light+Building 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...