Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

LED осветлението си пробива път и в ядрената енергетика

10.11.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Ирландският производител на осветителни решения Whitecroft Lighting обяви, че е доставил първите LED осветителни тела, одобрени за използване в ядрени електроцентрали, на новостроящата се АЕЦ Hinkley Point C в Хинкли. Съгласно договора, сключен с оператора на централата EDF Energy, Whitecroft Lighting трябва да достави 40 000 от своите най-нови енергийноефективни LED лампи, одобрени за приложения в ядрената енергетика.
 
Един от най-мащабните енергийни проекти в Европа включва изграждането на два реактора с мощност 3200 MW и експлоатационен живот от 60 години.
 
Сделката е не само първата в сектора на ядрената енергетика за Whitecroft Lighting, но и кулминация на 6 години проучвания и развитие на първото LED осветление, сертифицирано за използване в ядрени електроцентрали в Обединеното кралство, отбелязват от компанията.
 
Въпреки че LED осветлението се превърна в нов индустриален стандарт на редица пазари, технологията досега не беше проверена и одобрена за осветление в ядрената енергетика, където до момента се използват основно традиционни флуоресцентни лампи.
 
EDF Energy иска новата централа да се възползва от възможностите за пестене на енергия, предлагани от LED технологията, като при това работи с британски производител на осветление.
 
Икономии от около 11 200 KWh на ден
"Създаването на иновации в допълнение на уникалните стандарти в ядрената енергетика насърчи проектантския екип на Whitecroft Lighting да се впусне в нови сфери на креативност и взаимодействие", коментира Тони Мейл, регионален мениджър продажби в Whitecroft Lighting. "В много аспекти тези тестови режими бяха толкова иновативни, колкото и крайният продукт и след множество тестове ние показахме, че можем да доставим LED решение за зоните, покриващи около 90% от АЕЦ Hinkley Point C."
 
По думите на Мейл уникалните LED лампи, произведени за АЕЦ Hinkley Point C от Whitecroft Lighting, ще са около 40% по-ефективни от традиционното флуоресцентно осветление. "Доставените 40 000 LED осветителни тела ще спомогнат за спестяването на около 11 200 KWh всеки ден – еквивалентни на осветлението на близо 3000 средностатистически домакинства."
 
"Whitecroft Lighting прие това не само като възможност да бъде част от един от най-големите инфраструктурни проекти в Европа, но и да постигне напредък в осветлението и да наложи стандарти в ядрената енергетика за в бъдеще", допълни Мейл.
 
Whitecroft Lighting достави първите количества от специални LED осветителни тела на АЕЦ Hinkley Point C през май 2023 г.

     
Източник: Whitecroft Lighting

Ключови думи: Whitecroft Lighting   ядрена енергетика   АЕЦ   LED осветителни тела  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...