Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Сред целите ни е изграждането и реконструкцията на високоефективни осветителни системи

31.01.2012   |   Експертно
 

Инж. Чалъков, бихте ли представили себе си и дейността на фирма Бронлайт пред читателите на сп. ТД Инсталации.
Завършил съм Технически университет – София, специалност Електроснабдяване и електрообзавеждане, специализация - Приложение на осветителни системи и технологии. Работя в сферата на професионалното осветление повече от 12 години, като съм преминал през всички нива - от електроинсталатор, търговски консултант, занимаващ се не само с търговска дейност, но и със светлотехнически изчисления, до управител на собствена компания. Имам няколко специализации по отношение на архитектурно-художественото, екстериорното и евакуационно осветление, проведени в едни от най-големите осветителни центрове в света.

Бронлайт е еднолично дружество с ограничена отговорност, регистрирано в Агенция по вписванията през 2010 г. То разполага с модерен, иновативно настроен екип за проектиране и търговия с осветителна техника. Той се състои от електроинженери с дългогодишен опит и стаж в областта на осветлението, както и от група електромонтажници, притежаващи необходимата квалификация за монтаж на осветителни тела и системи, изработване на електроинсталации и др.

В каква посока планирате развитието на ръководената от вас компания?
В съответствие с анализа и визията за развитие на нашата компания и отчитайки възможностите за развитие в сектора за осветление, сме определили своята стратегия и приоритети, а именно: модернизиране на осветлението на супермаркети и магазини, изграждане и реконструкция на високоефективни осветителни системи. Освен това планираме и развитие в по-широк план на търговията с луминесцентни и светодиодни лампи, които са енергоспестяеми.

Какви нови продукти възнамерявате да включите в портфолиото си?
При съвместната ни работа с водещи фирми в областта на осветлението и постоянно променящите се във възходяща линия източници, продуктите, на които ще залагаме в новото си портфолио, ще бъдат изцяло съобразени със съвременните тенденции. Както всяка компания, работеща в областта, така и ние се опитваме да налагаме новите LED технологии, но същевременно не трябва да се подценяват и възможностите за реновиране на съществуващите осветителни системи. Продукти, с които максимално да улесним замяна на вече използвани светлинни източници, така че направените в миналото инвестиции да се съчетаят с новите технологии.

Енергийно ефективни ли са предлаганите от вас решения и доколко този елемент е важен при избора на продукти, които компанията да предлага?
Основната цел, към която се стремим при предлагане на цялостно решение от наша страна, е именно клиентите да бъдат информирани за ефективността на осветителните тела, включително на лампите и експлоатационния им живот, като се прави обосновка за икономическата ефективност на предлаганото техническо решение и инсталационния процес. В тази връзка нашият екип се опитва да налага на пазара, и смятам, че успяваме, най-новите LED технологии за проектиране за нови инсталации, които са енергийно ефективни и водят до намаляване на енергийното потребление.

Съществуват ли универсални критерии, по които разработвате проектите си или подхождате индивидуално към всеки?
Към всеки клиент, съответно проект, се подхожда абсолютно индивидуално. Провеждаме редица срещи с архитекта, проектанта, инвеститора на съответния обект, за да можем да “напипаме” най-вярно техните изисквания и настроения и да предложим решение, което е технически обосновано, напълно съобразено с техните изисквания и критерии и, не на последно място, енергийно ефективно.

Има универсални критерии, по които разработваме проектите си, когато става дума за осветление на супермаркети и други обекти, където трябва да се постигат високи светлотехнически изисквания. Едновременно с това винаги се стремим да включим нещо иновативно и различно, за да може съответният проект да придобие своя собствена уникална визия.

Кои обекти са реализирани с предлаганите от вас продукти?
За почти 1 година участие на пазара, компанията успя да изгради няколко значими обекта, като: магазини от веригата Пени Маркет, шоурум на Авент България, магазин Практис и др. Без да омаловажаваме другите обекти, обаче, най-голям успех за нас е направата на най-новия магазин от веригата Фантастико. За първи път в Европа, той беше направен изцяло с LED осветление, съвместно с колегите от Philips. В него са използвани последните технологии в развитието на LED осветлението – Maxos Led, BBC Led, BCH Led и т. н. При този обект подходихме абсолютно новаторски и професионално – от направата на проекта (светлотехнически), през доставката, до монтажа и пускането в експлоатация.

     
Източник: ТД Инсталации; снимки: Бронлайт

Ключови думи: Бронлайт   осветление   LED   осветителни системи   енергийна ефективност  

Област: бизнес  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПроектиПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеБизнесОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...