Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

LED лампите редуцират разходите за осветление, светлинното замърсяване и въглеродните емисии

25.04.2012   |   Експертно
 

Какви са тенденциите при избора на решения за интериорно осветление?
Като представител за България на GE Lighting - една от най-иновативните компании в света в областта на осветителната техника, произвела първата нажежема лампа (1878), първата халогенна лампа (1958), първите LEDs (1962), ние прилагаме индивидуален подход към всяко запитване за светлотехническо решение.

Повишаването на енергийната ефективност за осветление е задължително условие за подобряването на конкурентоспособността на българския бизнес и за намаляване на публичните разходи за електроенергия.

Предлагайки проектни решения, се стремием да минимизираме разходите за електроенергия, без да намаляваме качествените изисквания към осветлението. Това се постига чрез прилагането на най-модерните технологии или внедряването на така наречените "зелени" продукти. Тенденцията е във все повече специфични осветителни проекти, да се използват светодиоди, като икономически най-изгодно решение.

Обръщаме специално внимание на нашите клиенти, какъв път е изминал LED продуктът произведен от GE – за да твърдим в каталог, че даден LED осветител има живот 50000 ч, при спадане на светлинният поток с не повече от 15% (L85) - този продукт (а не само чипът) е бил изпитван с достатъчен брой образци при неизменна околна среда в продължение на минимум 1/6 от декларираният живот, за примера – 8333ч. Това ни дава основание да даваме 5 годишна гаранция за почти всички LED предложения от Дженеръл Електрик.

Ние не заблуждаваме нашите клиенти с информация, относно характеристиките на чиповете (110, 130 или 150lm/W), които се използват в светлодиодните лампи и осветители, тъй като това е маловажна информация, ако всичко останало (термоотвеждане, оптика, електроника, материали) не е проектирано и изпълнено подобаващо.

Какво е определящо при избора на светодиоди за екстериорни приложения?
Уличното осветление има стриктни технически изисквания и предоставя важна добавена стойност към икономиката на градовете. За новите проекти за външно осветление, при които инвеститорът има дълготрайни интереси, качествените светодиодни осветители с оптимално отвеждане на топлината, с дълготрайно висока степен на защита на оптичната част (IP≥65), с прецизна оптика за специфичните нужди, която не заслепява шофьорите (съгласно БДС EN13201-2) са без алтернатива.

За улици и паркинги предлагаме икономически обосновани енергоефективни решения, базиращи се на перфекната оптика, което намалява броят на необходимите осветители, респективно броят на стълбовете, а също така и тяхната височина, спазвайки изискванията за равномерност на осветеността (БДС EN13201, клас CE3).

Особено внимание обръщаме на прилагането на бяла светлина за външно осветление, тъй като английски учени доказаха, че са достатъчни 60% по-ниски осветености, за да се реализира същата видимост, сравнено с натриевата лампа високо налягане. Също така се промени и технологията за производство на метал-халогенни лампи и сега на пазара се предлагат регулируеми керамични МХЛ с мощност между 50 и 150W и ефективност 105-111lm/W, които превишават добивът на НЛВН.

Използвайки модерните технологии в осветлението нашите клиенти могат да разчитат, че ще намалят своя въглероден отпечатък върху природата, ще редуцират светлинното замърсяване (пряко влияе на биоразнообразието в градовете), ще минимизират експлоатационните си разходи, ще подобрят средата за живот и работа, ще повишат чувството за сигурност на гражданите, ще нарастне безопасността на движение по улиците.

     
Източник: ВСД Меркур

Ключови думи: осветление   LED лампи   разходи   резуциране   въглеродни емисии  

Област: Експертно  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...