Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

380 фенера ще осветяват Борисовата градина

11.06.2012   |   Инвестиции
 

До края на този месец започва изграждането на алейно осветление и видеонаблюдение в Борисовата градина. В централната част на парка ще бъдат поставени 380 ретро фенера върху 290 стълба. Още 100 улични осветителни тела ще има по страничните алеи, а 31 камери ще се грижат за сигурността в парка. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която посети парка, за да разгледа новата техника, закупена от общинското предприятие Паркове и градини.

Приключило е проектирането за цялостната реконструкция на Борисовата градина. Предвижда се подмяна на настилките, поливната система и ВиК мрежата. Ще бъдат направени алпинеуми, езера, розаруими, детски площадки и парково обзавеждане. Ще се възстановят и двете тоалетни.
 
Столична община е инвестирала 1 млн. лв. техника за поддръжка на Борисовата градина и Южния парк. С парите са купени 4 трактора с различни съоръжения, с които може да се чисти сняг, да се мелят клони, да се коси и да се извършват различни други операции за поддържане на зелените площи. Купени са и два камиона за извозване на отпадъците.
 
Плановете на общината са от 2013 г. паркът на НДК и обновената пешеходна зона на бул. Витоша също да се включат към задълженията на общинското предприятие. Паркове и градини беше създадено през 2011 г. с решение на Столичния общински съвет. Към момента предприятието разполага с над 20 специализирани машини.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: външно осветление   улично осветлени   видео камери  

Област: Инвестиции  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...