Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Шнайдер Електрик представи гамата аварийно и евакуационно осветление Exiway

11.04.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 9 април т.г. Шнайдер Електрик организира презентация на новата гама за аварийно и евакуационно осветление Exiway в Новотел София. Лектори на семинара бяха Христо Иванов и Наталия Петрова. Присъстващите проектанти и инсталатори на аварийни и евакуационни осветителни системи се запознаха със сериите Exiway ЕasyLED - предназначена за малки и средно големи сгради; Exiway One и One Led с допълнителни версии Activa и Dardo - за големи, високи сгради и Exiway Class, изработени от стъкло и с елегантен дизайн.

„С вградените светодиодни източници Exiway ЕasyLED предлага над 50 000 часа оперативен живот, минимална поддръжка и двойно по-малко енергопотребление. Аварийните осветители са пригодени за открит монтаж на стена или таван, както и за скрит монтаж в конзолна кутия. Всички лампи от серията са с предварително подготвена база с отвори, отделящ се конектор с маркировка за безпогрешен монтаж, и капак, който остава свързан с тялото при отваряне”, заяви Христо Иванов.

„Процесът на самодиагностика може да бъде допълнително автоматизиран с адресируема система за централизирано управление и мониторинг Dardo Plus. Всяко тяло от системата за аварийно осветление има уникален адрес, което Dardo проверява автоматично. Данните се визуализират на контролното устройство, компютър или разпечатка на протокол от изпитването и показват кои осветителни компоненти са неизправни и кои части от тях трябва да бъдат подеменени– например батерия или лампа. При така описания процес разходите за обслужване и нуждата от поддръжка намаляват с до 70%. Персоналът по поддръжка, знае точно кое осветително тяло е неизправно, къде се намира и кой компонент от него трябва да се подмени. Dardo се интегрира без проблем в цялостната сградна автоматозация (BMS), а там където е необходимо може да се реализира отдалечено управление и мониторинг чрез Интернет или специализиран софтуер. Системата може да обхване до 3200 тела. Еxiway  предлага plug-in-и за Dialux софтуер за точно и безпроблемно проектиране”, допълни Наталия Петрова.

Подробна информация за семинара очаквайте в брой 2/2013 на сп. ТД Инсталации.

     
Източник: Lighting-Bulgaria.com

Ключови думи: Шнайдер Електрик   Exiway   аварийни и евакуационни осветителни системи  

Област: Събития  

Лумекс Лайтинг
Light+Building 2024
Подобни статии
NEON 10

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Събитията
Light+Building 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...